Bekende kinderboekenschrijvers

Benieuwd naar wat bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers en kinderboekenschrijfsters zijn? En welke populaire kinderboeken zij hebben geschreven? Op deze pagina vindt je een overzicht van een aantal enorm bekende namen.

Annie M.G. Schmidt

Deze mevrouw was één van de allerbekendste en meest gelezen Nederlandse kinderboekenschrijvers. Een aantal van haar boeken behoren tot de meest populaire kinderboeken die tot de dag van vandaag nog steeds door vele kinderen met plezier worden gelezen.

Boeknamen: Pluk van de Petteflet, Jip en Janneke en Floddertje.

Paul van Loon

Paul van Loon heeft een passie voor het schrijven van (kinder)boeken. Hij staat bekend om zijn fantastische verhalen die al meerdere malen de kinderboekenweek hebben behaald. De ideeën voor zijn verhalen haalt hij uit de ''andere werkelijkheid'', een term die vaker terugkomt in zijn boeken.

Boeknamen: Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks, De Griezelbus

Francine Oomen

Francine Oomen heeft veel kinderboeken geschreven, voor diverse leeftijden. De 'Hoe overleef ik-serie' is een groot succes geworden. Ook Francine Oomen heeft al vaker mooie prijzen binnen gesleept, zoals: tip van de jonge jury en tip van de Nederlandse Kinderjury.

Boeknamen: Hoe overleef ik mijn vakantie?, Hoe overleef ik mijn eerste zoen?

Roald Dahl

Geen één schrijver bedacht zoveel angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren als Roald Dahl. Niet gek dus dat kinderen over de hele wereld fan zijn van zijn boeken. En dat terwijl hij nooit van plan was om kinderboekenschrijver te worden!

Boeknamen: De Grote Vriendelijke Reus (GVR), Sjakie en de chocoladefabriek, Daantje de Wereldkampioen.

Carry slee

Carry Slee heeft zowel voorleesboeken voor jonge kinderen als jeugdromans voor 12-jarigen. In haar boeken maakt ze onderwerpen als discriminatie, drugs en pesten inzichtelijk en bespreekbaar voor jongeren. Carry Slee schrijft ook graag over de belevenissen van kleuters en negenjarigen. Daarbij zijn een groot aantal boeken van haar verfilmd, voor nog meer plezier.

Boeknamen: Timboektoe, Afblijven, Kappen, Spijt

Jacques Vriens

Een Nederlandse boekenschrijver die talloze boeken op zijn naam heeft staan. Zijn passie voor het schrijven van boeken is enorm. Hoewel zijn boeken meestal vrolijk zijn, komen ook serieuze onderwerpen aan bod waar kinderen op de basisschool mee te maken kunnen krijgen, zoals: echtscheiding, racisme, kindermishandeling, seksualiteit, pesten en een ernstige ziekte.

Boeknamen: Achtste-groepers huilen niet, Groep acht aan de macht, Oorlogsgeheimen, De dikke bende van de Korenwolf, Willem en dikke Teun.


 

Top 5 kinderboekwinkels

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5