Kookboeken

Op een bepaalde leeftijd is het voor kinderen belangrijk dat ze dingen leren over koken. Probeer daarom wanneer het kan je kind te betrekken bij het koken. Het is wellicht wat hoog gegrepen om een recept te koken uit een maaltijdbox, maar gelukkig is er ook (online) een groot aanbod kinderkookboeken waar kinderen vaak veel plezier aan beleven. Hieronder zullen we de leukste boeken bespreken.

Ernst, Bobbie en de rest kookboek

De recepten uit dit kookboek zijn lekker, makkelijk én leuk. Bij het boek zit een leuke cd-rom toegevoegd met kookliedjes van Ernst en Bobbie die je kunt afspelen tijdens het koken. Het boek is mooi vormgegeven en ziet er aantrekkelijk uit. Een minpunt is dat er niet veel aandacht wordt geschonken aan gezondheid. Bij dit boek is assistentie van een volwassene vereist.

Het Smaakpretpark

Dit kookboek is gemaakt door de Nederlandse topkok Pierre Wind. Het omkeerboek is een interactieve speel-, proef-, lees- en kijkervaring en daardoor net een pretpark voor kinderen, maar dan in boekvorm. Draai je het boek een kwartslag, dan is er een verhaal te lezen dat zich in het Smaakpretpark afspeelt: Mark en Leonie gaat in dit avontuur op onderzoek uit! Bij elk hoofdstuk kun je een proefje doen, een recept maken of een puzzel maken. Hulp van een volwassene is noodzakelijk.

Kokkies!

Kokkies is een uitgave van het Nederlands Zuivelbureau en bevat veel verschillende recepten. Elke pagina bevat naast een recept ook leuke weetjes en handige kooktips die zelfs volwassenen nog wel eens verrassen!

 

Terug naar overzicht

Top 5 kinderboekwinkels

  • optie 1
  • optie 2
  • optie 3
  • optie 4
  • optie 5